Zwilling Four Star samoostřící blok s noži 35145-000, 7 ks
Zwilling Four Star samoostřící blok s noži 35145-000, 7 ks
Doporučené nabídky (1)
Nejlevnější nabídky (14)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
ZWILLING J. A. Henckels představuje samoostřící blok na nože, který obsahuje kuchařský nůž s délkou čepele 20 cm, plátkovací nůž s délkou čepele 20 cm, nůž na chléb s délkou čepele 20 cm, univerzální nůž s délkou čepele 13 cm a špikovací nůž s délkou čepele 10 cm modelové řady Four Star, dále jsou součástí univerzální kuchyňské nůžky TWIN. Blok na nože, je vybaven keramickou vložkou ve tvaru V, která kopíruje tvar nože.Tento Blok s noži je skvělým dárkem pro všechny, kdo to myslí s vařením opravdu vážně a zakládá si na vysoce kvalitním náčiní. Nože mají středově centrovanou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je plná černá rukojeť. Čepel nože se svou unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto ovládnout řez.
Set obsahuje
- Zwilling Four Star - Kuchařský nůž 20 cm
- Zwilling Four Star - Plátkovací nůž 20 cm
- Zwilling Four Star - Nůž na chléb 20 cm
- Zwilling Four Star - Univerzální nůž 13 cm
- Zwilling Four Star - Špikovací nůž 10 cm
- Zwilling - Víceúčelové kuchyňské nůžky
- Zwilling Four Star - Samoostřící blok na nože, možnost uložení pěti kuchyňských nožů a více účelových nůžek Twin
Unikátní řezná hrana nože Zwilling
V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.
K čemu využít kuchařský nůž?
Kuchařský nůž je nejdůležitějším nožem kuchyně. Svým zaobleným tvarem se hodí k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů masa či ryb. V případě krájení několika druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na další suroviny. Jedná se o základní nůž každé kuchyně. Společným rysem všech kuchařských nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 - 18 cm muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm.
Zwilling Four Star - Kuchařský nůž 20 cm
K čemu využít plátkovací nůž?
Správný nůž to je základem pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem. Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení tenkých plátků. Nůž však lze využít při porcování syrového masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí vidlička na maso.
Zwilling Four Star - Plátkovací nůž 20 cm
K čemu využít nůž na chléb?
Typickým rysem nože na chléb je dlouhá vroubkovaná čepel, která zaručí snadné krájeni i toho nejměkčího chleba s nejkřupavější kůrkou. Nůž si hravě poradí s každým druhem pečiva kde je zapotřebí tenkého plátku, který nebude potrhaný. Vzhledem k svému unikátnímu tvaru je považován za nůž jednoúčeloví proto nedoporučujeme, využívat jej ke krájení jiných surovin než je pečivo.
Zwilling Four Star - Nůž na chléb 20 cm
K čemu využít univerzální nůž?
Minimalismu v kuchyni lze docílit i tak, že zakoupíte nůž, který zastane mnoho funkcí. Přesně tato věta platí v případě univerzálního nože, který je všestranným pomocníkem. Kvalitní, speciální ocel a vyváženost jsou předpoklady pro dlouhou životnost. Nůž lze většinou pořídit s vlnkovaným ostřím, díky tomu si hravě poradí s krájením chleba, zeleniny a ovoce a také menšími kousky masa.
Zwilling Four Star - Univerzální nůž 13 cm
K čemu využít špikovací nůž?
Správný nůž to je základem pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i špikovací nůž je nožem důležitým. Využití najdete nejen při špikovaní masa ale je i skvělým pomocníkem při krájení nebo čištění zeleniny a ovoce i všech menších surovin, kde je zapotřebí tenké a krátké čepele.
Zwilling Four Star - Špikovací nůž 10 cm
Univerzální nůžky Zwilling - TWIN
Multifunkční nůžky jsou nezbytnou součástí každé domácnosti. Ostří ze speciální oceli využívané společností Zwilling k výrobě kvalitních kuchyňských nožů a syntetická rukojeť vyztužená skelnými vlákny jsou tím co nůžky dělá tak jedinečné. Jsou určeny ke stříhání různých materiálu ať už papír, bylinky, kartón, drůbež či dokonce koberec. Využít je však můžete i k louskání ořechů. Délka 20 cm a jejich lehkost zaručuje snadný a přesný střih. Výhodou je integrovaný otvírák na středový šroub což dovoluje nůžky jednoduše přebrousit v případě potřeby.
Zwilling - Víceúčelové nůžky
Samoostřící blok na nože
Zwilling Four Star - blok na nože SHARP je určen k uskladňování nožů, nože jsou v něm umístěny v ideální pozici a nedochází tak k jejich otupování. Specialitou Zwilling - Samoostřícího bloku na nože je keramický profil ve tvaru "V", která je uvnitř bloku. Dochází tak k udržovaní optimálního úhlu, každé vytáhnutí nože tak znamená jemné přebroušení nože. Blok také slouží jako designový doplněk kuchyně, předností je kombinace dřeva a oceli a může jí tak dodat to pravé kouzlo či nádech profesionální kuchyně.
Zwilling - Samoostřící blok na nože
Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich
Nože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení.
Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.”
Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection
Design nožů řady Zwilling Four Star
Kolekce Four Star byla představena roku 1976, zcela inovativní design, ke kterému se soligenští mistři nožíři přiklonili, způsobil revoluci v designu nožů. Do této doby nevídaný vzhled rukojeti, spojení oceli a syntetického materiálu bez využití nýtů. I díky této revoluci se kolekce může chlubit více než 32 miliony prodaných nožů. Nože kované z jednoho kusu oceli s dostatečnou záštitou a rukojetí z kvalitního syntetického materiálu černé barvy. Nadčasový design, nekompromisní kvalita nožů Zwilling Four Star se dostala do srdcí amatérských i profesionálních kuchařů a na trhu jej tak můžeme beze změny pořídit již více než 40 let. .
Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Four Star
Nože Zwilling - spousta designových řad v naší nabídce
Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling
Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star: tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice ekonomická výhodnost jedinečný design nože od roku 1976 možnost umývat nůž v myčce ergonomická rukojeť dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí) dokonalá vyváženost nože speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje ruční doostření a leštění, kontrola laserem limitovaná edice pět nožů a Twin víceúčelové nůžky v sadě kvalitní samoostřící blok na nože vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)
Tradiční kuchyňské nože již déle než 40 let
V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?
Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.
Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.
Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.
Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star
Mytí nožů
Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC. Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou.
Skladování nožů
Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.
Krájecí podložka nebo prkénko
K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku - "prkénko". Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěné, silikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének
Broušení nožů
Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.
Tvrdost nožů
Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Zwilling J.A.Henckels - nože a kuchyňské nádobí
Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.